Siv Gamnes – Spesialist i sexologisk rådgiving (nacs) og hypnoterapeut

Seksualitet angår alle mennesker i alle aldre og livssituasjoner, og handler om både fysiske, psykiske, emosjonelle, sosiale og kulturelle sider av det å være et menneske. Å ivareta vår seksuelle helse er viktig, fordi den gir oss muligheter til glede, nytelse og bekreftelse, enten alene eller sammen med andre.

Siv Gamnes er en av Norges mest sentrale og erfarne sexologer. Siv har solid kunnskap og lang erfaring med å jobbe med seksualitet og seksuelle problemstillinger. Hun stiller seg åpen og ydmyk til hva du eller dere deler, og det er alltid trygt å snakke om sårbare, private og tabubelagte temaer. Siv er også en erfaren hypnoterapeut som gjerne jobber med hypnoterapeutiske løsninger på ulike problemer og utfordringer – også ting som ikke har noe med sex å gjøre.

Siv var ferdig utdannet sykepleier i 1987, og etter to år på universitetet i Agder, ble hun nacs-autorisert sexolog 2003. Siv er også hypnoterapeut, med videreutdanning i klinisk evidensbasert hypnose, og er dessuten sertifisert reflexolog.

Hun arbeidet i perioden 1987 - 1993 som sykepleier ved ulike kirurgiske avdelinger. Siden 1993 har hun utelukkende jobbet innen fagfeltet seksualitet og seksuell helse. Da startet hun ved Klinikk for seksuell opplysning, nå Sex og samfunn i Oslo. Der jobbet hun frem til 2014, de siste 10 årene som daglig leder. I årene 2014 -2023 har hun hatt privat praksis i Oslo, der hun har hatt samtaler med enkeltpersoner eller par, enten på kontoret eller via telefon/videosamtaler.

Siv har skrevet et kapittel om seksualitet i Gyldendals verk for grunnutdanningen i sykepleie, revidert 4 ganger, og vært medforfatter og redaktør for syv revideringer av Sex og samfunn sin Metodebok. I tillegg til at hun har vært konsulent for flere bøker og prosjekter som omhandler faget.

Siv har også laget en arbeidsbok for par: «Par i hjerter – for bedre parforhold», en bok som via ulike oppgaver og tips hjelper par til å ta vare på parforholdet sitt og jobbe med det seksuelle aspektet.
Hun har hatt egen blogg, skrevet for Dagbladet Magasinet i spalten «Fra terapirommet», svart på lesernes spørsmål for Dagbladet Pluss, Nettavisen, ung.no, NKVTS (nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress) og Kondomeriet.no

Siv kontaktes ofte av media, når de ønsker uttalelser fra en seriøs fagperson angående ulike tema innen fagfeltet.

Eksempler på problemstillinger som Siv kan hjelpe med:

 • Sexlyst og tenning: både høy og lav, og ulik.
 • Ereksjonsproblemer
 • Prestasjonsangst - både kvinner og menn
 • For tidlig og forsinket sædavgang
 • Orgasmeproblemer
 • Smerter ved samleie (dyspareuni)
 • Vulvodyni, vaginitt
 • Vaginisme
 • Negative opplevelser, traumer og overgrep
 • Kommunikasjonsproblemer
 • Utroskap
 • Pornografi (avhengighet)
 • Sexavhengighet
 • Sexkjøp og -salg
 • Skam
 • Sykdom som gir utfordringer
 • Seksualitet i ulike livsfaser
 • Seksuelle grenser
 • Spesielle tenningsmønstre, uvanlige/spesielle tanker eller lyster

Konsultasjon fra kr 1290,- (45 min)
Studentrabatt fra 1090,-

Anbefales for individuell behandling innen disse problemstillingene

 • Parterapi
 • Samlivsproblemer / Samlivsbrudd
 • Seksualitet og seksuelle problemstillinger
 • Skam
 • Utroskap
Individuell samtale les mer/bestill time
Mange mennesker opplever problemer som bare handler om en selv, mens andre sliter med noe som i ulik grad involverer partner eller påvirker parforholdet. Men uansett om du har behov for å jobbe alene med det, eller har en partner som ikke ønsker å få profesjonell hjelp, så kan du gå alene i terapi: den trygge og gode én til én-samtalen. I første time vil Siv kartlegge både det fysiske, psykiske, emosjonelle og andre forhold som kan virke inn på din seksualitet og seksuelle helse, eller det problemet du presenterer. Alt for å finne årsak og beste vei til løsning på det du sliter med.
Parterapi les mer/bestill time
Kanskje sliter dere med litt kjedelig sexliv eller har spesielle seksuelle utfordringer. Kanskje det er store ulikheter i lyst og tenning, ulike forventninger, eller preferanser og behov som er vanskelig å få dekket, eller bare vanskelig å formidle. Kanskje handler det om utroskap eller tillitsbrudd, og krisehåndtering. Uansett problemstilling kan Siv hjelpe dere til å sette ord på ting, motivere til å jobbe mot samme mål, knytte dere tettere sammen og bli mer intime. Forhåpentligvis slik at dere kan skape et bedre sexliv sammen. Siv tilpasser terapien etter deres behov. For en best mulig samtale for begge i parforholdet, anbefales dobbeltime.
Hypnoterapi les mer/bestill time
Hypnoterapi (hypnose) er en behandlingsform der det bevisste og ubevisste sinn begynner å arbeide sammen om løsning på ditt problem. Under behandlingen henvender Siv seg til ditt ubevisste sinn, for å jobbe med de tankemønstrene som skaper problemer for deg. Hypnoterapi er en effektiv måte å få til endringer på, enten det dreier seg om seksuelle og følelsesmessige utfordringer, stressmestring, å bli røyk- eller snusfri, eller behandling av smerter, angst og fobier. Under behandlingen er du fremdeles bevisst dine tanker, du har kontroll og viljestyrke, men du er ikke bevisst på den ubevisste prosessen. Derfor føles egentlig det å være i hypnose som en helt vanlig tilstand, du er bare svært avslappet. Hypnoterapi kan utføres som en selvstendig behandling, eller kombineres med samtaleterapi. Før hypnoterapien gjennomfører Siv en kartleggingssamtale, og derfor må du, om du ønsker hypnose allerede i første time, bestille dobbeltime.
Studentrabatt les mer/bestill time
Som ung voksen er du i en livsfase der identitet, seksualitet og tilhørighet formes og utvikles. Forventningene til hvordan en skal fungere som sexpartner og hvordan sexen skal være, er ofte høye. Du er derfor ekstra sårbar for alle former for forventningspress og krav om prestasjon enten fra deg selv eller en eventuell partner. Studenttilværelsen og på vei inn i voksenlivet kan være overveldende nok med studier og ikke minst dårlig økonomi - derfor tilbyr vi studentrabatt.
Videokonsultasjon les mer/bestill time
Fysiske møter er alltid det beste. Men av ulike årsaker er det kanskje ikke alltid mulig å få til, i alle fall ikke i første omgang. For mange kan det å befinne seg i tryggheten hjem og kjente omgivelser gir, være avgjørende for å kunne åpne opp for tunge samtaler. Noen foretrekker samtaler over telefon eller video.
Telefonsamtale les mer/bestill time
Fysiske møter er alltid det beste. Men av ulike årsaker er det kanskje ikke alltid mulig å få til, i alle fall ikke i første omgang. For mange kan det å befinne seg i tryggheten hjem og kjente omgivelser gir, være avgjørende for å kunne åpne opp for tunge samtaler. Noen foretrekker samtaler over telefon eller video.

Frist for avbestilling er 48 timer før behandlingen starter. Avbestilling må gjøres i PasientSky appen eller på pasientsky.no. Ved endring må du først avbestille, for så å bestille ny time.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen gjelder behandling av personopplysninger som brukes når du besøker våre nettsider eller på annen måte samhandler med oss. Mer info.