Kurs i stressmestring

Fra syk stress - til sunt stress

Stress kan være skadelig. Bli med på kurs for å lære hvordan du kan gjenoppta den sunne balansen.

Fra minus til pluss

Å ha det bra er viktig for vår helse og velvære. Kjenner mestringsfølelse av å leve i tråd med egne ønsker og håndtere viktige arenaer i livet ditt. På kurset vil du lære hvordan du aktivt kan regulere og gjenoppta kontroll for å skape mer trivsel i din hverdag.

Du er også viktig

Du er unik med dine særegne karakteristika og ønsker for eget liv. Å leve i tråd med hva som er viktig for deg, samt og sette grenser, er avgjørende faktorer for å styrke og beskytte deg. Dette vil kunne fremme deg i relasjoner som venn, ansatt, leder, forelder. Og du skal slippe å kamuflere deg bak stresset. Lær hvordan du kan gjøre deg selvforsterkende.

Lær deg hva som skal til for å få en god hverdag

Våre psykologer er spesialister på stressmestring, med erfaring fra hundrevis av møter med klienter som har samme problemstilling som deg. Kurset gir økt forståelse og strategier for å gjenoppta «styringen» og lettere håndtere hverdagen.

Dette er for deg som...

 • opplever utfordringer med å håndtere livet i den grad du klarte før
 • sjelden kjenner på mestringsfølelse, men heller nederlag
 • har dårlig samvittighet for å ikke strekke til på flere arenaer
 • opplever fysiske eller psykiske plager som følge av stress
 • ønsker å få verktøy og gjøre en innsats for å håndtere livet - kanskje også på en ny måte?
 • ønsker å gjenopprette balansen i livet

Fra sykt stressa - til sunt stress

Uregulert stress tærer på helsen din, både psykisk og fysisk, og fører ofte til større helsemessige problemer i lengden. Manglende energi, søvnvansker, hukommelsesproblemer, hodepine, synsforstyrrelser og muskelsmerter er noen av mange problemer som utløses av for mye stress over tid. Og alle symptomene bidrar til å gjøre hverdagen mye vanskeligere enn nødvendig.

Mange beskriver økt frustrasjon og irritasjon, nedstemthet, følelse av å bli overveldet av tidligere normale oppgaver, beslutningsvegring eller uendelig tankekjør. Dette påvirker evnen til å være tilstede, og kan få store konsekvenser for prestasjoner på jobb, evne til å nyte fritid eller prege nære relasjoner som er viktige.

Ved å ta grep og aktivt jobbe mot målet fra syk stress - til sunt stress, vil du delta i endringsatferd, som fremmer mer energi, mestringsfølelse, mer stabilt humør og gode relasjoner. Alle plagene tilknyttet det syke stresset vil med tiden opphøre, og du vil kjenne økt evne til å håndtere egen kropp.

Du skal leve i kroppen din lenge. Derfor er det viktig å investere tid og etablere forståelse for å skape grunnlag for å kunne ta godt vare på den.

Du har sett deg lei av et ubalansert og sykelig stress, som skaper negative innvirkninger på livet og din helse. Er du klar for å ta kontrollen tilbake og etablere en god og sunn balanse? Da er dette kurset for deg! Våre psykologer gir deg den ultimate guide til mer livsbalanse, frisk helse og økt energi.

Kursholderne

Autoriserte psykologer med spesialisert kompetanse på normalutvikling og psykiske utfordringer. Kirvil Hegna og Kristina Sjøberg Moberg har bred erfaring og kompetanse på stress, og bruker utelukkende forskningsbaserte psykologiske metoder i hjelpearbeidet.

Kirvil Hegna (33)

Psykolog, foredragsholder og yogainstruktør

Kristina Sjøberg Moberg (43)

Psykologspesialist, forfatter og foredragsholder

Vi opplever økt stressrelaterte helseplager i den norske befolkningen, både hos unge og voksne. Helserelaterte plager vises ofte som kroppsrelaterte helseplager, eller angst- og depresjonslignende symptomer. Ved bevisstgjøring, læring og trening er det mulig å få hjelp. Her vil du få en unik kombinasjon av psykologisk teknikker og faglig undervisning, utført på en spennende, ny og deltagende måte. Vi ønsker å bidra til å gi deg økt livsglede, med mer arbeidsglede og personlig harmoni.

Hvordan skal du ta livet ditt tilbake?

Bli med på en måneds prosess, med fire fysiske samlinger med tilhørende aktiviteter mellom samlingene. Deltakerne får tett oppfølging fra psykologene og hjelp til å bli bedre kjent med sin individuelle prosess. Psykologene tar deltakeren med på en steg-for-steg-prosess, der deltakeren får økt forståelse av stressorer, sin individuelle stressrespons og introduseres for verktøy som gir økt livsmestring.

Psykologene har spesialisert kompetanse og lang erfaring innenfor fagområdet og gir deg verktøy som er forankret i vitenskapelig forskning. Dette kurset vil gi deltakeren god forståelse av sin egen individuelle stress opplevelse, og gir veiledning til å utarbeide gode strategier for å redusere det usunne stresset. Dette vil kunne gi rom for å bruke stress på en mer hensiktsmessig og sunn måte. Kurset er bygd opp for å gi deltakeren en økt forståelse og innsikt om seg selv, for å lettere kunne møte utfordringer i fremtiden.

Kurset krever aktiv arbeid mellom samlingene, så det anbefales å sette av tid denne måneden for å kunne aktivt arbeide med stressmestringen. Den aktive deltakeren vil oppnå resultater av denne endringsprosessen.

Kursinnhold

De 4 kurssamlingene er en steg-for-steg-modell, der det ene bygger på det andre.

Kursdag 1 - Onsdag 19. april kl 18:00 - 20:00
Viten - det nysgjerrige perspektiv på stress
Faglig kunnskap om hva som skjer i kroppen og hodet ved stress.

Kursdag 2 - Onsdag 26. april kl 18:00 - 20:00
Fokus - ta tempen og bli kjent med din psykisk helse
Bli kjent med ditt personlige stress og hvordan din kropp reagerer

Kursdag 3 - Onsdag 3. mai kl 18:00 - 20:00
Effekt - bli bevisst dine hindre og valgmuligheter
Faktorer som påvirker endringsprosessen.

Kursdag 4 - Onsdag 10. mai kl 18:00 - 20:00
Ansvar - bygg psykiske muskler for sunnere helse.
Hvordan ta ansvar og arbeide for å gjenopprette balanse.

Sted: "Svalbard" hos Nationaltheateret Konferansesenter (KS Agenda)
Pris: 7000,- totalt for alle kurskveldene.
Faktura sendes på e-post.
Påmelding er bindende.

Prisen inkluderer:

 • Oppfølging til en verdi av 10 800,-
 • Forskningsbaserte teknikker
 • Faglig oppdatert kunnskap
 • Tett oppfølging fra autoriserte psykologer med spesialkompetanse
 • Kurshefte med tilhørende oppgaver
 • Tilbud om individuell oppfølging i etterkant til en redusert pris

Gjør dette til ditt vendepunkt. Bli med på din inspirerende og spennende endringsprosess fra sykt stressa til sunt stress.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen gjelder behandling av personopplysninger som brukes når du besøker våre nettsider eller på annen måte samhandler med oss. Mer info.